KLIMATSMART, KREATIVT OCH UNIKT

Vår passion är att kunna se möjligheter i allt för att skapa unika produkter.


Saker och ting kan användas på nytt om och om igen.

Och de kan få ett nytt användningsområde, det gäller bara att kunna se möjligheten. 

En äggkartong var först ett praktiskt emballage för ömtåliga ägg. Men tillsammans med smälta ljustumpar blir de sedan praktiska tändrosor att använda när grillen eller brasan ska tändas.

Vår Arbetsprocess

Vi värnar kvalitet och utseende 

Även om det är viktigt för miljön att vi tar vara på och återanvänder det mesta så ligger vårt fokus på utseende och praktisk användning. Det är viktigt att våra produkter ska vara trevliga att hantera, fina att titta på och fylla ett behov.

Vårt koncept

Inom restarurangbranchen pratas det ofta att om att använda hela produkten vid tillagning. Vi använder samma koncept och använder så mycket som möjligt av all textil vi samlar in så att det blir så lite spill som möjligt, tex blir jeansens innersömmar till grytunderlägg. Vid vår tillverkning av papperspärlor och Junk Journaler blir papperspillet till papiermaiche.

Hantverk

Hantverk är idag lite bortglömt och mest hänvisat till olika marknader. Men hantverk är viktigt att bibehålla då det finns många fördelar och förtjänster i det. Hjärnans samarbete med handen är viktigare än vi tror och skapar lugn och ro i sinnet. Själva skapandet är tillfredsställande och ger självförtroende.